KBA steunt de toegang tot de sociale bescherming voor iedereen

150914 Fiesta social NLOngeveer 75% van de wereldbevolking heeft geen toegang tot sociale bescherming. Toch heeft iedereen recht op gezondheidszorg, een leefbaar inkomen en een waardige uitkering als het tegenzit. Dat is zo vastgelegd in verschillende internationale verdragen, conventies en aanbevelingen. Maar al te vaak blijven die afspraken dode letter.

KBA steunt de toegang tot sociale bescherming voor iedereen. In Afrika promoot ze de verhoging van de landbouwproductie om inkomsten te genereren die aan de mensen de mogelijkheid biedt hun gezondheidszorgen te betalen en een betere toekomst tegemoet te gaan.

KBA nodigt u uit op de FIESTA SOCIAL, een avond georganiseerd door 11.11.11 op 3 oktober vanaf 17:30 u. in de Ancienne Belgique, Anspachlaan 110 te 1000 Brussel, om de toegang tot de sociale bescherming te ondersteunen.

Lees meer:: Kom naar Fiesta Social op 3 oktober!

KBA op de Afrikadag in Begijnendijk

150819 Africadag Begijnendijk 2Zoals aangekondigd heeft KBA op 7 augustus 2015 deelgenomen aan de Afrikadag in Begijnendijk.

Lees meer: KBA op de Afrikadag in Begijnendijk

AFRIKADAG in Begijnendijk: 7 augustus 2015 vanaf 19u00

150718 AfrikadagDe Afrikadag is een gratis festival met als doel de Noord-Zuid werking in de gemeente Begijnendijk in de picture te plaatsen. Het is een festival voor jong en oud. Veel muziek, eten en drank, een Afrikaanse markt en van alles te doen voor de jeugd. Maar vooral veel sfeer.

De opbrengst is ten voordele van het Comité Anti-Bwaki in Zuid-Kivu  (ook partner van KBA).

KBA zal aanwezig zijn op de Afrikaanse markt met een stand.

WELKOM!

KBA op de Wereld (Feest) Markt in Tremelo

150706 WereldFeestMarkt Tremelo20515a

Op 2 mei 2015 werd in Tremelo, het geboortedorp van Pater Damiaan, de eerste Wereld(feest)markt georganiseerd. De initiatiefnemer was de GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking). De bedoeling was de bevolking van Tremelo te sensibiliseren rond de Noord-Zuidproblematiek. KBA was er bij en nam deel aan het evenement.

Lees meer: KBA op de Wereld (Feest) Markt in Tremelo

Action 2015

150202 Action 2015 b

Met KBA, neem deel aan de internationale campagne “Action/2015”, door mee de petitie te ondertekenen en zo de politici  te laten zien dat we het echt menen. Klik op http://www.action2015.be/petitie

Lees meer : We zetten ons in voor een betere en rechtvaardigere wereld